Varmepumper

Vi forhandler, installerer og servicerer varmepumper. Alle produkter sælges i samarbejde med OK.

Vølund logo
Metro Therm
Bosch
Viessmann
Dimplex

Om varmepumper

 Ved at have den korrekte opvarmning af hjemmet, vil man mærke, at der kommer luft i økonomien. Med en varmepumpe opnår du et langt mindre energiforbrug end ved andre varmeanlæg, da den kan overføre energien fra udeluften og jorden til opvarmning af en bygning eller vand. Vi har gode tilbud på varmepumper – få en skarp varmepumpe pris her!

Hvad er en varmepumpe?

Et spørgsmål som mange nok stiller sig selv er, hvad er en varmepumpe. En varmepumpe er et anlæg, der dels giver varme – men også fjerner fugt fra luften. Varmepumper udnytter nemlig varmeenergien i luften, og dermed nedsættes luftfugtigheden.

Et varmepumpe anlæg består af to dele; en såkaldt ”indedel” og en ”udedel”. For at finde en varmepumpe bedste placering er der nogle ting, der skal tages højde for. Indedelen sidder indenfor og er som udgangspunkt den primære varmekilde. Indedelen er selve den del af en varmepumpe, som man får sin varme fra. Den er som hovedregel vægmonteret og blæser varm luft ind i boligen. Derfor placeres en indedel til en varmepumpe også typisk der, hvor der er mest brug for varme.

Derfor er en varmepumpe bedste placering som regel i dagligstue, køkken/alrum eller et lignende opholdsrum. Da varmepumpe placering af indedel skal være indenfor i boligen, så skal varmepumpens udedel selvsagt placeres udendørs. Af den grund har varmepumpe afstand mellem udedel og indedel.

En varmepumpe fungerer i praksis ved at udedelen, ved hjælp fra en kompressor, lagrer den varme, der naturligt er i luften. Denne varme videreføres til indedelen, som blæser den varme luft ind i boligen.

Hvad koster en ny varmepumpe?

Det er svært at give et præcis svar på en ny varmepumpe pris. Samtidig skal du tænke på hvad koster en ny varmepumpe i strøm. Derfor afhænger varmepumpe priser af en masse forskellige faktorer. Priser på varmepumpe med montering varierer ligesom alle andre produkter.

Man kan sammenligne varmepumper priser med prisen på biler. Der findes billige varmepumper og dyre modeller, selvom de dybest set opfylder de samme behov. Således er det svært at sige, hvad en varmepumpe koster, da den først og fremmest skal passe 100% til dit konkrete behov.

Søg eventuelt efter en positivliste varmepumper, for at finde et godt bud på en varmepumpe.  At finde det bedste varmepumpe med montering tilbud kan være vanskeligt. Det vigtigste, når du skal vælge en varmepumpe, er således ikke nødvendigvis hvad en varmepumpe koster her og nu, men hvad den kan spare dig for på længere sigt.

Det kan svare sig at købe en dyre varmepumpe, end en varmepumpe, der kan defineres som en ok varmepumpe. Ok varmepumper kan muligvis ikke betale sig i længden. Det mest essentielle i forhold til køb varmepumpe er, at den skal matche dit behov samt dig og din families forventninger. Ved at varmepumpelisten over alle varmepumper, kan du blive klogere på, hvilken der er den bedste varmepumpe, samt hvilken der opfylder dine behov.

Hvad koster det at have en varmepumpe?

Du har sikkert spurgt dig selv om, hvad koster en varmepumpe egentlig? Og hvad koster en varmepumpe i drift?

Som nævnt tidligere er det ikke så meget anskaffelsesprisen af sin varmepumpe der er interessant. Den direkte varmepumpe pris er ikke interessant. Det er derimod driftsomkostningerne og besparelserne på varmeregningen ved at anvende et varmepumpeanlæg.

Og hvad kan man så spare, tænker du måske. Det afhænger af din varmepumpes konkrete effektivitet. Varmepumpers effektivitet måles og angives som SCOP-værdi. SCOP-værdi er et udtryk for varmepumpens virkningsgrad over et år.

En SCOP-værdi på 6,1 vil således sige, at hver gang varmepumpen bruger 1 kWh, giver den 6,1 kWh tilbage. Dermed er høj SCOP-værdi udtryk for høj effektivitet. Og høj effektivitet er ensbetydende med lave driftsomkostninger, da prisen på 1 kWh jo er den samme.

Varmepumper er kort sagt billige i drift, de er miljøvenlige og de giver en behageligt indeklima. Derfor er varmepumper også en uhyre populær substitut for konventionelle varmekilder som olie og gas.  Hvis du er usikker på, hvad koster en varmepumpe i strøm, kan du ringe til os på telefon  7010 9800 for et tilbud varmepumper.

Varmepumper virker også i frostvejr

Selvom der er minusgrader udendørs, findes der faktisk stadig varme i luften, som varmepumpen kan udnytte. Derfor kan man sagtens bruge sin varmepumpe selv i den koldeste danske vinter, da der altid er termisk energi i den atmosfæriske luft. En moderne varmepumpe kan udvinde, oplagre og distribuere energien fra luften.

Varmepumper er miljøvenlige, og de kan opsættes i alle typer huse. Det eneste en varmepumpe reelt har brug for er strøm.

Nogle tænker så måske, at det er dyrt med en varmepumpe, fordi den forbruger el, men det er ikke tilfældet. Snarere tværtimod, da et varmepumpe forbrug er nemlig ikke så dyrt igen. Hvis du ønsker at købe en varmepumpe, kan du med fordel finde det bedste tilbud på varmepumper, ved at læse mere om varmepumpe bedst i test, og dermed finde den bedste varmepumpe i 2021 og bedste tilbud på en varmepumpe, hvor du så kan finde billige varmepumper. Test af varmepumper afslører som regel de største fordele og ulemper ved varmepumpen. Test af varmepumpe afslører blandt andet om varmepumpe varmer dårligt. Hvis du selv giver dig i kast med test varmepumper, kan det koste dig dyrt, før du finder frem til den bedste. 

En varme pumpe har en ekstremt høj nyttevirkningsgrad, hvilket vil sige, at varmepumper forbruger mindre energi, end de leverer. Det lyder utroligt, men det er sandt! Og den energi de leverer, stammer fra helt almindelig atmosfærisk luft. Så det er i sandhed en både vedvarende og grøn energikilde.

En anden fordel ved at investere i en varmepumpe er, at de næsten ikke kræver nogen vedligeholdelse. En varmepumpe lovpligtigt eftersyn og et serviceeftersyn i ny og næ – ligesom med bilen – og så kan en moderne varmepumpe være en driftssikker varmekilde i rigtig mange år. 

Varmepumper som køler – Du kan brug din nye varmepumpe som aircondition

Mange varmepumper kan i dag både producere varme og køling til hjemmet. Dette er selvsagt meget bevendt i et klima som det danske, hvor vi både kan opleve hård frost og bagende hede.

Varmepumpe tilbehør gør, at på varme dage kan varmepumpen således fungere som et airconditionanlæg.

Der er ikke mange, som er klar over, at varmepumpen kan virke nedkølende, og det handler muligvis også om, at navnet lægger op til det modsatte.

Du skal løbende sørge for påfyldning af kølemiddel på varmepumpe. Men hvordan fylder man kølemiddel på varmepumpe? Påfyldning af kølemiddel på varmepumpe er ikke noget, du ikke selv skal give dig i kast med, hvad end det er første gang eller efterfyldning af kølemiddel varmepumpe. I stedet bør du kontakte en kølemontør.

En varmepumpe er godt for indeklimaet

I og med at en varmepumpe blæser enten var eller kold luft ind i boligen, er en varmepumpe også rigtig god til at sikre et sundt og behageligt indeklima. 

Den hyppige udskiftning af luften i boligen gør, at man indånder friskere luft og derved oplever mere fysisk energi og overskud. Derudover vil man med en varmepumpe opleve en bedre nattesøvn end ved konventionelle varmeanlæg, fordi luften ikke står stille. Derfor kan det være en god ide også at anskaffe sig en varmepumpe til små rum.  

Varmepumpe Pris – prisforskel

Leasing af varmepumpe

Ønsker du ikke at købe en ny varmepumpe, har du muligheden for leasing af varmepumpe. Leasing varmepumpe gør det muligt for dig at prøve en varmepumpe for en kortere eller længere periode, hvorefter du kan beslutte dig for, om du ønsker at købe en varmepumpe. Varmepumpe leasing er derfor for dig, der muligvis er lidt usikker på, om det vil være det optimale løsning. 

En af fordelene ved at vælge en varmepumpe er, at der findes forskellige tilskudsmuligheder, der kan være med til at betale noget af dit varmepumpe forbrug. Du kan blandt andet undersøge muligheden for et håndværkerfradrag varmepumpe. Derfor behøver du ikke fokusere helt så meget på, hvad koster en varmepumpe i strøm. Det er naturligvis stadig en fordel at vælge den bedste varmepumpe. Det kan du læse mere om på energistyrelsens varmepumpeliste. Energistyrelsen varmepumper er et godt udgangspunkt, hvis du vil blive klogere på varmepumper og finde den bedste varmepumpe.  

En varmepumpe installation gør det selv kan være udfordrende. Er du ikke gør det selv-typen, skal du naturligvis smide lidt ekstra kroner efter at få monteret din varmepumpe. På den måde opnår du også den rette varmepumpe afstand mellem udedel og indedel. Vælger du en fjernstyret varmepumpe, sikrer du samtidig at fjernstyring af varmepumpe i sommerhus bliver installeret korrekt. Du kan finde den bedste løsning til sommerhuset ved at søge efter varmepumpe sommerhus test. 

Varmepumpe til radiator og gulvvarme

Flere varmepumper kræver et vandbåret system til opvarmning af huset, altså enten radiatorer eller gulvvarme.

Da vandets temperatur i et varmepumpesystem er lavere end ved øvrige typer varmeanlæg, såsom oliekedler og naturgasfyr eller elvarme, skal varmen afgives fra relativt store varmeflader.

Radiatorer skal derfor – med andre ord – være ret store, hvis du vil få det optimale ud af din varmepumpe i samspil med dine radiatorer.

Forinden installationen af en varmepumpe, bør du derfor bede installatøren tjekke, om dine radiatorer er store nok til at udnytte varmepumpen optimalt, da små radiatorer vil øge behovet for supplerende varme – eksempelvis elvarme, og økonomien vil derfor blive forringet.

 

Varmepumpe til varmt brugsvand

Både jordvarmepumper og luft til vand varmepumper kan levere varmt brugsvand.

Det kan dog være en god idé at få installeret en buffertank til det varme brugsvand og derigennem reducere behovet for supplerende el i varmtvandsbeholderen.

Dette vil være medvirkende til at gøre varmepumpen mere energieffektiv.

 

Varmepumpens ydelse

Hvor meget strøm bruger en varmepumpe? Størrelsen eller ydelsen af varmepumper angives i kW, hvilket er et udtryk for det varmebehov, som varmepumpen skal dække. Der kræves typisk mere af varmepumpens størrelse og ydelse, hvis den installeres i et stort hus, med dårlig isolering og mange mennesker, da varme- og kW behovet er større her.

Du tænker også, hvor stor skal min varmepumpe være? Til at bestemme varmepumpens størrelse og ydelse til lige netop dit hus, kræver det sædvanligvis en snak med en installatør, der er uddannet på området, som kan lave en beregning af varmepumpens størrelse. Der findes både små varmepumper og store varmepumper.

Her kan du tale med Dansk Varme Service og lade os hjælpe dig med at vælge den helt rigtige varmepumpe til lige præcis din bolig og jeres unikke behov.

De forskellige typer varmepumper

Der findes flere forskellige typer varmepumper, som hver især har deres fordele. Bliv her klogere på de forskellige varmepumper, og find den type af pumpe, der passer bedst til dig og din bolig. Du kan også søge på nettet efter test varmepumpe og derigennem blive klogere på varmepumper.

Luft til luft varmepumper

Luft til luft varmepumper udnytter den energi, der er i udeluften og kræver modsat luft til vand varmepumper igen særlige indgreb. Luft til luft varmepumper kan give rumvarme til boligen, men ikke varmt vand.

Luft til vand varmepumper

Luft til vand varmepumper udnytter – ligesom luft til luft varmepumperne – den energi, der er i udeluften. Luft til vand varmepumper etableres sædvanligvis udendørs og der skal etableres rørinstallation, som forbinder varmepumpen til dit varmeanlæg.

Hybridvarmepumper

Det nye miljøvenlige og bæredygtige system fra Vaillant er netop blevet introduceret – hybrid varmepumpesystemet, som består af en væghængt luft til vand- eller jordvarmepumpe, som i kombination med en Vaillant gaskedel byder på en utrolig effektiv og energivenlig varmeløsning.

Jordvarmepumper

Jordvarmepumper udnytter den solenergi, der er oplagret i det øverste jordlag. Den oplagrede energi udnyttes ved hjælp af en væskefyldt slange, som er nedgravet i jorden og en varmepumpe, der omdanner jordvarmen, så den kan anvendes til opvarmning og varmt vand.

Se vores udvalg af varmepumper nedenfor eller ring til os på telefon 7010 9800 for mere rådgivning om varmepumper.

Skjul din varmepumpe

Måske har du flere gange spurgt dig selv: hvor stor skal min varmepumpe være? Måske mest af alt for at kunne lave en beregning af varmepumpe størrelse, så den ikke kommer til at være dominerende i hjemmet. Som til alle andre ting, kan du også finde varmepumpe tilbehør. En af de mest efterspurgte ting er en skjuler til varmepumper. Uanset om det er en stor eller lille varmepumpe, kan det være tillokkende med en skjuler til varmepumpe.

 

At skjule din varmepumpe vil blot sørge for, at du slipper for det triste syn af en varmepumpe både indendørs og udenfor. Derfor behøver du ikke længere at spekulere på varmepumpe placering indedel. Desuden slipper du for at skulle gå på kompromis med pris på varmepumpe, for at få en lidt pænere varmepumpe. Skjul til varmepumpe gør ikke, at en varmepumpe varmer dårlig. Den vil blot gøre den til en mere sammenhængende del af dit hjem. Selv små varmepumper og den mindste varmepumpe kan være et træls syn, men dette slipper du af med ved en skjuler til varmepumper. Det er ikke kun til den indedelen, der findes også skjuler til varmepumpe udedel.

 

70 10 98 00

Godt tilbud

Bestil et godt tilbud på ny varmepumpe. Det er gratis og uforpligtende.

Vi er en del af OK og samarbejder med OK om salg af varmeløsninger.

Det kræver særlig køleteknisk viden, at installere en varmepumpe. Vælg derfor altid en installatør, der er godkendt til at arbejde med varmepumpeanlæg af Varmepumpeordningen, se www.vp-ordning.dk.

Et varmepumpeanlæg, der er systemgodkendt af Teknologisk Institut giver sikkerhed for, at de er afprøvet ud fra samme inde-/udetemperaturer som andre anlæg, og at den målte SCOP derfor er sammenlignelig med konkurrerende produkters SCOP.

 

En ekstra elmåler på dit varmepumpeanlæg

Monter eventuelt en ekstra elmåler på dit varmepumpeanlæg. Så kan du nøjagtigt følge dine varmeudgifter, der ellers vil blive en del af boligens øvrige elforbrug.

Jord- og luft til vand varmepumper fungerer godt i kombination med gulvvarme, hvor vandets fremløbstemperatur skal være lavere end i radiatorer.

I større varmepumper sidder der ofte en el-patron, der giver ekstra varme i perioder med særlig streng kulde. Sørg for, at anlægget er indstillet således, at el-patronen kun er i drift, når det er nødvendigt.