Når du skifter fra olie til varmepumpe

DVS medarbejder

Video: Her kan du få et overblik over de vigtigste ting du skal være opmærksom på, når du skifter fra olie til varmepumpe.

 

Hvad skal du være opmærksom på, når du skifter fra opvarmning med et oliefyr over til en varmepumpe?

Noget af det vigtigste er faktisk at lave en grundig gennemgang af dit eksisterende varmesystem og radiatorer. Du skal finde ud af, om det kører som et enstrenget eller tostrenget varmesystem. Et enstrenget varmesystem kan nemlig give nogle udfordringer, som du er nødt til at være meget opmærksom på.

 

Indvendige del af installation

Ved den indvendige del af installationerne skal man være sikker på, at der er afløb, så varmepumpen kan komme af med overskudsvandet.

Når du har valgt dit nye varmesystem og eventuelt fået installeret den nye varmepumpe, er det vigtigt, at du tager fat i kommunen og får meldt på BBR-meddelelsen, at man har skiftet opvarmningsform fra fyringsolie til varmepumpe og el.

Der skal også afleveres en attest på, at olietanken er blevet blændet eller bortskaffet. Husk også at melde din skorsten fra hos skorstensfejeren og dermed sparer du også omkostningerne til fejning af din skorsten.

Det er ligeledes vigtigt, at du tager fat i dit elselskab og registrerer din bolig som elbolig. Dermed får du mulighed for en rabat på dit elforbrug af det, du bruger over 4.000 kilowatt-timer.

 

Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte os. Dansk Varme Service hjælper hele vejen fra idé til færdig installation og efterfølgende service.

Telefon 70 10 98 00 / info@dvsas.dk

Andre nyheder

Kontakt os

70 10 98 00

Man-fre 7.30-16

info@dvsas.dk

Man-fre 7.30-16