Fra olie til gas | Når du skifter fra olie til gas | Dansk varme service

Bedre råd

Vi har her samlet en række informationer til dig, der kan hjælpe til og finde svar på spørgsmål om varmepumper, olie– og gasfyr samt VVS og varmeanlæg generelt.

Når du skifter fra olie til gas

Video: Når du har valgt at skifte fra olie til gas, er der nogle ting, du skal tage højde for.

Når du har valgt at skifte fra fyringsolie til naturgas, er der nogle ting, du skal være opmærksom på. Først og fremmest skal du have bestilt et gasstik fra din gasleverandør. Et gasstik er forbindelsen mellem gassen ude i vejen og din bolig. Gasstikket monteres uden på dit hus i en kasse, hvorfra det tilsluttes dit nye gasanlæg. Det koster i gennemsnit 15.000,- kroner at få installeret et gasstik. Det er et forhold mellem dig og din gasleverandør.

Dernæst er det vigtigt at tage højde for, at en kondenserende gaskedel producerer noget overskudsvand, som man skal af med via et gulvafløb eller en kondenspumpe til et afløb.

Olie til gas

Når man monterer en ny kondenserende gaskedel, skal der ofte etableres en ny form for aftræk. Et aftræk kan være lodret, der går lige op gennem taget, eller man kan benytte en eksisterende skorsten med nogle forandringer. Hvis man vælger at bruge den eksisterende skorsten, skal man også tage højde for, hvor høj skorstenen er i forhold til, om man kan bruge en stige eller skal benytte en lift for at færdiggøre arbejdet.

Når anlægget er installeret

Når anlægget er installeret, skal olietanken afmeldes hos kommunen. BBR-meddelelsen skal ændres, så det fremgår, at boligen nu er overgået til opvarmning via Naturgas. Skorstensfejeren skal have besked om, at der ikke længere er et ildsted (oliefyr tilsluttet) på skorstenen.

Forskellige sværhedsgrader ved installationen giver forskellige priser.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.
Dansk Varme Service hjælper hele vejen fra idé til færdig installation og efterfølgende service.

70 10 98 00 / info@dvsas.dk

Vi står altid klar til at hjælpe dig med vejledning og gode råd om den mest miljørigtige og energieffektive varmeløsning – og kan hjælpe dig hele vejen – fra ide til færdig installation og efterfølgende service.

Kontakt os på telefon eller mail og få uforpligtende energisnak og hør hvor meget du kan spare ved at vælge en mere energieffektiv varmeinstallation.

Trustpilot score 4,5 ud af 5

Ved noget om varme-økonomi

Godt og et solidt selskab der ved noget om varme-økonomi. Og de har et dygtigt mandskab - Fremragende

Arne Bach Anthonsen 30. juli 2020

Garanti for din sikkerhed

Dansk Varme Service er medlem af en række foreninger og ordninger, som alle skal sikre, at vores arbejde og serviceydelser udføres så korrekt som muligt - for din sikkerheds skyld.

  • ISO 9001:2015 logo
  • Naturgasmester logo 2019