Overvejer du en varmepumpe?

Varmepumpe

Der er fem ting, man skal være opmærksom på, når man overvejer en luft/vand-varmepumpe. Få dem hurtigt og enkelt her – så er du bedre rustet til at træffe det rette valg.

 

1: Støj

En varmepumpe siger noget, når den producerer varme – derfor er der noget støj. Ikke fordi det er meget larm, men der er noget støj fra udedelen af varmepumpen. Det skal man være opmærksom på i afstandskrav til naboskel, og i forhold til ikke at stille varmepumpens udedel oppe af et vindue, således at man trækker støjen med ind i huset.

 

2: Husets isoleringsgrad

Skal huset efterisoleres? Skal der ydermursisoleres? Skal døre og vinduer skiftes, eller bør de skiftes, når man får installeret en varmepumpe? Det skal med i overvejelserne.

 

3: Husets nuværende energiforbrug

Hvor meget energi har du brug for – således, at du vælger den rigtige dimensionering med den rigtige varmepumpe. Både til det behov huset har i dag – og til det behov huset har i fremtiden.

 

4: Husets rørsystem

Få styr på husets rørsystem, radiatorsystem, gulvvarmesystem mv. Her er det vigtigt, at du får kigget på, om der er det flow, der skal være, så varmen kan komme fra inde delen af varmepumpen og direkte ud i radiatorsystemet. Har rørene den størrelse, som skaber det optimale flow for varmepumpen?

 

5: Mængden af varmt vand

Hvor meget varmt vand har du brug for i den daglige husholdning? Hvor mange badeværelser er der? Er der brus og rainshower? Har du badekar og spabad – eller planer om at få det? Alle de ting, der kræver meget varmt vand, skal med i overvejelserne. Også hvis du påtænker at bygge nyt badeværelse eller bygge huset større i fremtiden.

Det er de fem punkter, der er særligt vigtige, hvis man ønsker at skifte til en varmepumpe.

Har du spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte os. Dansk Varme Service hjælper hele vejen rundt med vejledning, installation, VVS og efterfølgende service.

Telefon 70 10 98 00 / info@dvsas.dk

Andre nyheder

Kontakt os

70 10 98 00

Man-fre 7.30-16

info@dvsas.dk

Man-fre 7.30-16