Installation af varmepumpe - Varmepumpe installation | Video guide

Bedre råd

Vi har her samlet en række informationer til dig, der kan hjælpe til og finde svar på spørgsmål om varmepumper, olie– og gasfyr samt VVS og varmeanlæg generelt.

Installation af varmepumpe

Se video og se en installation af varmepumpe og hør, hvad du skal forberede dig på som kunde.

Når du har besluttet dig for, hvilken METRO THERM varmepumpe, du vil have, begynder arbejdet med at få den nye varmepumpe installeret.

Overordnet set kan man inddele installationen af varmepumpen i tre faser:

Planlægning af installationen

I samarbejde med Dansk Varme Service finder du ud af, om der er noget fra den nuværende varmeinstallation, som kan genbruges. Har du for eksempel en varmtvandsbeholder, vil det være en rigtig god ide at bruge den i sammenkobling med den nye varmepumpe.

Herefter finder dig og energikonsulenten fra Dansk Varme Service, eller hvis du bruger en energivejleder, ud af hvor varmepumpens udedel skal placeres. Her er det vigtigt at tage hensyn til eventuelle støjgener og afstanden til skellet, som skal overholde visse lovkrav. Generelt støjer vores varmepumper meget lidt, men det er alligevel en god idé at placere udedelen væk fra vinduer, som skal åbnes ofte, eller andre steder, som kræver udluftning.

Har du bestilt en jordvarme, skal du og sælger i samarbejde finde ud af, hvor slangerne skal graves ned, og om de skal ligge vandret eller lodret.

Sidst – men ikke mindst – skal du finde ud af, om rørene fra indedel til udedel skal gå gennem boligens ydermur eller gennem og under boligens fundament.

Udførelse af installationen

Til normale installationer, hvor det kun er en enkelt varmepumpe, der skal installeres, vil det være tilstrækkeligt at sætte to dage af. Større installationer af varmepumper i kaskader tager længere tid, mens udskiftning af varmepumper kan gøres på helt ned til tre timer.

Installationen af varmepumpen foregår typisk hverdage i arbejdstiden, hvor en autoriseret elektriker og en autoriseret vvs’er står for installationen (eller en installatør, som har certifikat til begge dele) – Dansk Varme Service autoriseret kan hjælpe dig med begge dele.

Installatøren har typisk en reserveløsning på varmesiden, som erstatter dit nuværende varmesystem, så der er varme i boligen, mens varmepumpen installeres.

Støjgener vil oftest kun forekomme ved gennemboringer til rørene gennem muren eller fundamentet. Bortset fra dette, vil støjgenerne være minimale.

Færdiggørelse af installationen

Når installationen af varmepumpen er færdiggjort, vil installatøren typisk introducere dig til varmepumpen. I nogle tilfælde vil en sælger eller anden repræsentant fra METRO THERM tage den del, hvis installatøren ikke har mulighed for at gøre det.

Derefter vil installatøren typisk tage det nu forhenværende varmesystem med og rydde op efter sig, så du bare skal læne dig tilbage og nyde din nye varmepumpe.

Husk, at sikre dig, at bortskaffelse af dit nuværende varmesystem er med i dit tilbud.

Vi står altid klar til at hjælpe dig med vejledning og gode råd om den mest miljørigtige og energieffektive varmeløsning – og kan hjælpe dig hele vejen – fra ide til færdig installation og efterfølgende service.

Kontakt os på telefon eller mail og få uforpligtende energisnak og hør hvor meget du kan spare ved at vælge en mere energieffektiv varmeinstallation.

Trustpilot score 4,5 ud af 5

Ved noget om varme-økonomi

Godt og et solidt selskab der ved noget om varme-økonomi. Og de har et dygtigt mandskab - Fremragende

Arne Bach Anthonsen 30. juli 2020

Garanti for din sikkerhed

Dansk Varme Service er medlem af en række foreninger og ordninger, som alle skal sikre, at vores arbejde og serviceydelser udføres så korrekt som muligt - for din sikkerheds skyld.

  • ISO 9001:2015 logo
  • Naturgasmester logo 2019