Bufferbeholdere | Hvad er en bufferbeholder? Få svaret her

Bedre råd

Vi har her samlet en række informationer til dig, der kan hjælpe til og finde svar på spørgsmål om varmepumper, olie– og gasfyr samt VVS og varmeanlæg generelt.

Hvad er en bufferbeholder?

I denne video får du svar på hvad en bufferbeholder er og hvorfor den er vigtig.

En varmepumpe er en kompressor. Det vil sige, at det er en slags motor, som sidder og producerer en masse varme. Det er meget vigtigt, at der er et stort flow – altså en masse vand at arbejde med. Det giver gode lange driftsperioder på kompressoren. Lidt det samme som med en bil: En bil, der kører meget landevej, holder også væsentligt længere, end en bil der kører meget bykørsel.

Buffertanken

Her kommer buffertanken ind og hjælper med den mest optimale drift af varmepumpen. Når en buffertank er ladet op, betyder det, at varmepumpen kan holde en lang pause, og at varmesystemet/radiatorsystemet kan stå og arbejde og tage energi fra buffertankens lager

Når buffertanken/lagertanken er blevet kold, starter varmepumpen igen og får en god lang driftsperiode, for så igen at holde en god lang pause. Det vil sige, at den tilsikrer, at varmepumpen får de gode lange driftsperioder uden for meget start og stop – og derved også får mindre slid.

Bufferbeholder til varmeanlæg

Det anbefales, at man dimensionerer bufferbeholderen til hele varmeanlæggets samlede vandmængde for at give bedst mulige energirigtige driftsforhold.

For hver kilowatt varmepumpen kan yde, bør der være en vandmængde på ca. 10 liter pr. kW. Eksempelvis giver dette, at vandmængden i varmeanlæggets system på en 12 kW varmepumpe minimum bør have ca. 120 liter vand til rådighed i varmesystemet.

Har du spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte os.
Dansk Varme Service hjælper hele vejen rundt med vejledning, installation, VVS og efterfølgende service.

70 10 98 00 / info@dvsas.dk

Vi står altid klar til at hjælpe dig med vejledning og gode råd om den mest miljørigtige og energieffektive varmeløsning – og kan hjælpe dig hele vejen – fra ide til færdig installation og efterfølgende service.

Kontakt os på telefon eller mail og få uforpligtende energisnak og hør hvor meget du kan spare ved at vælge en mere energieffektiv varmeinstallation.

Trustpilot score 4,5 ud af 5

Ved noget om varme-økonomi

Godt og et solidt selskab der ved noget om varme-økonomi. Og de har et dygtigt mandskab - Fremragende

Arne Bach Anthonsen 30. juli 2020

Garanti for din sikkerhed

Dansk Varme Service er medlem af en række foreninger og ordninger, som alle skal sikre, at vores arbejde og serviceydelser udføres så korrekt som muligt - for din sikkerheds skyld.

  • ISO 9001:2015 logo
  • Naturgasmester logo 2019