Har du et ældre naturgasfyr? - Dansk Varme Service

Bedre råd

Vi har her samlet en række informationer til dig, der kan hjælpe til og finde svar på spørgsmål om varmepumper, olie– og gasfyr samt VVS og varmeanlæg generelt.

Har du et ældre naturgasfyr?

Har du i dag et ældre naturgasfyr, er der mange penge og spare ved, at skifte til en ny og mere energieffektiv gaskedel. Og du kan oveni købet få finansieret det nye gasanlæg af dit gasselskab.

Se gaskedler her

Dansk Gasteknisk Center A/S har lavet en hjemmeside – Gaspro online, hvor du kan udregne din besparelse ved at skifte til et nyt naturgasfyr. 

Besøg Gaspro Online her

Gaskedler med energimærkede A er mest energirigtige, fordi de er kondenserende. Det betyder, at de også udnytter varmen i de vanddampe, der opstår ved forbrænding af naturgassen, ved og sende den videre til husets radiatorer. I ikke kondenserende gaskedler går denne varme til spilde.

Billede af repos med væghængt kedel

HUSK jævnligt om dit naturgasanlæg

Gør jævnligt rent omkring dit naturgasanlæg. Hvis du har en kedel med åbent forbrændingskammer, er det særlig vigtigt, at der er rent i rummet omkring anlægget, så forsyningen af frisk luft til fyret ikke spærres eller tilstoppes.

Vær opmærksom på fugt eller lugt i rummet, hvor dit naturgasfyr står. Det kan være tegn på dårligt fungerende aftræk.

Naturgasfyr og brændeovn må aldrig monteres på samme skorstensløb!

Hvis dit gasfyr har været slukket hen over sommeren, skal du være OBS på det kan genstarte med fabriksindstillingen og ikke de indstillinger, der svarer til det aktuelle behov.

Følg med i gasforbruget ved jævnligt at aflæse gasmåleren og udregne periodens forbrug. Aflæs for eksempel en gang om måneden. Vær opmærksom på, at forbruget varierer i forhold til kolde og lune vintre.

HUSK: Ventilationsriste i fyrrummet må ikke tildækkes, da det kan medføre kulilteforgiftning!

 

Vi står altid klar til at hjælpe dig med vejledning og gode råd om den mest miljørigtige og energieffektive varmeløsning – og kan hjælpe dig hele vejen – fra ide til færdig installation og efterfølgende service.

Kontakt os på telefon eller mail og få uforpligtende energisnak og hør hvor meget du kan spare ved at vælge en mere energieffektiv varmeinstallation.

Trustpilot score 4,5 ud af 5

Denne service sætter standarder

Serviceteknikeren var kompetent, arbejdede roligt og koncentreret. Han svarede med glæde yderligere spørgsmål på en detaljeret og forståelig måde. Derudover gav han nyttige tip til optimeret drift af vores varmesystem såvel til vedligeholdelse og pleje. Denne service sætter standarder, og det ville være rart, hvis andre tjenester af denne art blev udført på samme niveau.

Mirko Meister 10. juni 2020

Garanti for din sikkerhed

Dansk Varme Service er medlem af en række foreninger og ordninger, som alle skal sikre, at vores arbejde og serviceydelser udføres så korrekt som muligt - for din sikkerheds skyld.

  • ISO 9001:2015 logo
  • Naturgasmester logo 2019